Flinke opbrengst bij fouilleeractie in Rotterdam-Centrum

Flinke opbrengst bij fouilleeractie in Rotterdam-Centrum

Donderdag 4 augustus hield basisteam Centrum van de politie Rotterdam weer een preventief-fouilleeractie in het centrum van Rotterdam. De controle van twee mannen leidde tot nader onderzoek, waarbij nog dezelfde avond een geladen vuurwapen, bijna 100.000 euro, een partij dure merkschoenen, horloges en sieraden, en twee auto’s in beslag werden genomen. 

Bij een controle op hotspots in Rotterdam-Centrum werden rond 22.15 uur twee mannen gefouilleerd bij de Gedempte Zalmhaven. Bij de 34-jarige Rotterdammer en een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats troffen agenten een geldbedrag van bijna € 8000,- aan, voornamelijk in briefjes van € 500,-.De personalia van de mannen werd opgevraagd en toen bleken ze allebei het weekend daarvoor betrokken te zijn geweest bij een ruzie waarbij ook een vuurwapen zou zijn gezien. De agenten besloten nader onderzoek in te stellen naar de mannen.

Onderzoek
Dat onderzoek leidde naar een woning, waar bij een doorzoeking nog eens € 88.000,- aan contanten werd gevonden. Daarnaast ontdekten de agenten nog een partij dure merkschoenen, dure horloges en sieraden. Alles werd in beslag genomen. De politie keerde ook nog de auto binnenstebuiten waarin de verdachten zaten toen ze werden gecontroleerd. Daarin vonden ze een geladen vuurwapen. Na de vondst van het wapen werden de mannen aangehouden. Het wapen en het voertuig werden ook in beslag genomen, evenals een tweede voertuig waarover de verdachten beschikten. Maandag werd de eerste verdachte voorgeleid en hij werd voor 14 dagen langer vastgezet. De andere man bleek in een schorsing van de voorlopige hechtenis van een eerdere verdenking te zitten. Afgelopen dinsdag besloot de raadkamer van de rechtbank dat hij nu vast blijft zitten.

Drugshandel
De nacht daarvoor werden tijdens een preventief fouilleeractie op de Gedempte Zalmhaven ook al drie aanhoudingen verricht. Een automobilist en zijn bijrijder vertoonden rond 3.30 uur zulk opvallend rijgedrag, dat de agenten hen besloten te controleren. De verdachten gingen er toen met gedoofde verlichting vandoor, en reden een parkeergarage in. De politie kon hen volgen. De mannen, een 34-jarige Rotterdammer en een 47-jarige Fransman, stapten uit en renden weg maar konden vrijwel direct worden achterhaald en aangehouden. De agenten fouilleerden de twee en doorzochten de auto. Daarin werd niets bijzonders gevonden, maar bij het vervolgonderzoek in een woning ontdekten agenten naast een derde verdachte, een 55-jarige Algerijn, verdovende middelen, versnijdingsmiddelen en verschillende instrumenten die gebruikt worden bij de handel in drugs. De Rotterdammer werd voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft zeker 14 dagen vastzitten. De onderzoeken naar beide zaken worden voortgezet.