Files op de A20 vanwege urenlange stremming Giessenburg Rotterdam (video)

Files op de A20 vanwege urenlange stremming Giessenburg Rotterdam (video)

De slagbomen van de Giessenbrug willen niet meer open en ook is er een probleem met een brugdeel. Hierdoor zijn lange files ontstaan in beide richtingen op de A20. Hoe lang de storing gaat duren kon Rijkswaterstaat nog niet zeggen. Niet alleen op de A20 zijn files ontstaan ook op de omliggende wegen is een behoorlijk verkeerschaos ontstaan. De politie stuurt weggebruikers van de A20 af. De Verkeers Informatie Dienst adviseert om de omleiding te volgen. 

Omleiding
Wilt u vanuit Hoek van Holland naar Gouda wordt er geadviseerd om via de A4, A15 en A16 te rijden. Wilt u vanuit Gouda naar Hoek van Holland wordt er geadviseerd om via de A16, A15 en A4 te rijden. 

Automobilist onder invloed rijdt onder slagbomen door
Een automobilist had kennelijk geen geduld en wist onder de gesloten slagbomen door te rijden. Uiteindelijk kon hij worden tegengehouden en is overgedragen aan de politie. Op het bureau bleek dat de bestuurder had gedronken. Tegen hem is een proces verbaal opgemaakt. Z'n auto is door een berger weggesleept.

Urenlange stremming
Inmiddels is de snelweg A20 al urenlang gestremd Hoelang de storing nog gaat duren is niet bekend, monteurs zijn druk bezig met het herstellen van het defect.

Inspectie
Uit nadere inspectie bleek dat de slagbomen vastzaten. Ook is er schade ontstaan aan het betonnen brugdeel in de rijbaan richting Gouda. De schade is zo groot dat geen van de drie brugdelen op dit moment gebruikt kan worden. Er wordt geprobeerd de brugdelen te vergrendelen, waarna het verkeerverkeer de brug weer kan gebruiken.

Update (3 mei 2016 20:45 uur)
Waarschijnlijk blijft de brug 
nog tot 03:00 uur gesloten. Reparatie wegdek is nodig en dan in fasen herstellen.

Update (4 mei 2016 01:00 uur)
De Giessenbrug op de A20 in Rotterdam is zojuist weer opengesteld voor al het verkeer.