Fietsster overleden na aanrijding in Nieuwveen, automobilist rijdt door (video)

Fietsster overleden na aanrijding in Nieuwveen, automobilist rijdt door (video)

Een fietsster is maandagochtend rond 06:30 uur zwaargewond aangetroffen in een sloot langs de Uiterbuurtweg in Nieuwveen. Een voorbijganger zag de vrouw in de sloot liggen en belden de hulpdiensten. Aan het begin van de avond is de 59-jarige vrouw uit Nieuwveen overleden aan haar verwondingen, zo meldt de politie.

De hulpdiensten kwamen, inclusief een traumahelikopter, met spoed ter plaatse. De brandweer die snel ter plaatse was heeft het slachtoffer uit het water gehaald en vervolgens gereanimeerd. Het slachtoffer is gestabiliseerd en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, de arts van het MMT is met de ambulance meegereden. In het ziekenhuis is de vrouw aan haar verwondingen overleden. 

De politie gaat er vanuit dat de fietsster van achter is aangereden. Agenten houden een buurtonderzoek in de hoop dat er camerabeelden zijn van het voertuig dat is doorgereden. Naast camerabeelden is de politie ook opzoek naar getuigen die zich via het algemene nummer (0900-8844) kunnen melden. De Uiterbuurtweg is lange tijd afgesloten geweest voor sporenonderzoek.

Update:

De politie laat weten een 18-jarige man uit Nieuwkoop te hebben aangehouden vanwege de aanrijding.