Feyenoord gehuldigd in Rotterdam

Feyenoord gehuldigd in Rotterdam

Feyenoord is vanmiddag gehuldigd in het centrum van Rotterdam. Om 12:00 kwamen aanvoerder Dirk Kuyt en trainer Giovanni van Bronckhorst met de schaal het balkon van het Stadhuis op gevolgd door de rest van de spelers en staf. 

De gehele Coolsingel, Stadhuisplein, Hofplein, Binnenrotte en zelfs het Churchillplein stonden vol met mensen die een glim wilden opvangen van de spelers. Op de locaties waren grote schermen neergezet zodat iedereen de beelden op het balkon konden zien. Volgens de burgemeester waren er zeker 150.000 feestvierders op de been.

Nog ver voor de huldiging stond het centrum van Rotterdam vol met feestvierders. De gezamenlijke hulpdiensten riepen op om niet meer naar Rotterdam te komen en het feest thuis of elders te vieren. Ook werd NL-Alert ingeschakeld om mensen te waarschuwen. De Mobiele Eenheid heeft op de Meent een linie moeten vormen om de toegestroomde fans naar andere feestlocaties te sturen. Dit verliep allemaal rustig. 

Ook waren er nu weer diverse veiligheidsmaatregelen getroffen en liepen er zwaarbewapende agenten door de stad. Ook was het alcoholverbod nog actief en dus werden alle tassen gecontroleerd bij de ingangen naar de evenementenlocaties.