Feyenoord-Excelsior op Woudestein, overhandiging kampioensschaal in de Kuip.

Feyenoord-Excelsior op Woudestein, overhandiging kampioensschaal in de Kuip.

De mogelijke kampioenswedstrijd tussen Excelsior en Feyenoord op zondag 7 mei wordt gewoon gespeeld in het Excelsior-stadion op Woudestein. Als Feyenoord landskampioen is geworden, dan zal de kampioensschaal in de Kuip worden overhandigd. Dat heeft de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb vanavond in een persconferentie op het stadhuis verteld.

Supporters kunnen in de Kuip de wedstrijd op grote beeldschermen zien en mogelijk dus later de overhandiging van de kampioensschaal meemaken. Op Woudestein zullen extra maatregelen genomen worden zodat de wedstrijd daar in goede orde kan plaatsvinden. Bij het behalen van de landstitel zullen de spelers direct met een bus naar de Kuip worden vervoerd.

Maandag 8 mei
Om 12:00 uur op maandag 8 mei staat de stadhuishuldiging op de Coolsingel gepland. Het gebied rondom het stadhuis zal worden ingericht als evenemententerrein. Er zullen ook daar grote schermen staan opgesteld om de huldiging te kunnen bekijken. De burgemeester heeft gezegd dat indien er op zondag ongeregeldheden zullen plaatsvinden, er dan geen huldiging op maandag zal plaatsvinden.