Feest voor Marokko na winst op Portugal tijdens WK Qatar (video)

Zaterdagavond heeft het Marokkaanse voetbalelftal gewonnen van kanshebber Portugal. Marokko won de wedstrijd met 1-0, maar liet nog veel kansen aan zich voorbijgaan.

Het feest in het stadion was er niet minder om, wat velen wellicht voor onmogelijk hielden werd waarheid: Cristiano Ronaldo en zijn elftal waren teneergeslagen na het verlies. Ronaldo verliet in tranen direct het veld. Marokka viert feest en terecht, in Rotterdam bij het Kruisplein met vuurwerk, toeterende auto's en scooters, vlaggen en bengaals vuur, Marokko gaat door naar de halve finale en ontmoet Frankrijk woensdag als tegenstander.

De sfeer in Rotterdam begon gemoedelijk. Omstreeks 20:00 uur feliciteerde de politie via de megafoon de supporters met de behaalde overwinning en dat het tijd werd om te vertrekken. Veel mensen gaven hier gehoor aan, maar een deel vertrok niet. Korte tijd later vorderde de politie iedereen om te vertrekken of er zou geweld worden gebruikt. Toen ook hier geen gehoor aan werd gegeven heeft de ME (Mobiele Eenheid) in linie de straten schoon geveegd.

In totaal zijn 14 personen aangehouden voor onder andere vuurwerk, wet ID en één voor openlijke geweldpleging.

HG4WqH.jpg

TXPIop.jpg

8TAvie.jpg

ACxuGM.jpg

XbF0Vd.jpg

QQFv9a.jpg

rVy8jt.jpg

ptxWpZ.jpg

imIYku.jpg