Familie van Mitchel doet aangifte tegen agent

Familie van Mitchel doet aangifte tegen agent

De familie van Mitchel doet aangifte tegen de agent die hem doodschoot. Volgens de advocaat van de familie is het helemaal nog niet zeker of de 21-jarige Capellenaar zich opzettelijk heeft laten doodschieten. Dat zei de advocaat van de familie in het tv programma RTL Late Night. Maandagavond werd Mitchel neergeschoten door een agent en overleed aan zijn verwondingen. Woensdag kwam naar buiten dat Mitchel expres de confrontatie gezocht zou hebben met de politie door een melding te doen van een beroving en daarbij zijn eigen signalement door te geven. 

Het Openbaar Ministerie wil dit niet bevestigen, maar gaf wel aan dat het er op leek dat Mitchel mogelijk uit was op een confrontatie met de politie. Een zogeheten "Suicide by cops". 
Advocaat Gerald Roethof vind dat in het onderzoek de nadruk moet liggen op de vraag of er wel terecht geschoten is door de politie. Met de aangifte wil de familie duidelijk maken dat er ten onrechte op de 21-jarige Mitchel is geschoten. 

Een getuige zei tegen Hart van Nederland dat Mitchel een afscheidsbrief heeft achtergelaten. De getuige zegt dat hij de rugzak van Mitchel gevonden zou hebben met daarin een brief. Het Openbaar Ministerie kan nog niet bevestigen of dit zo is. 

De Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie zijn nog druk doende met het onderzoek.