Extra politie bij protest havenarbeiders in Centrum van Rotterdam

Extra politie bij protest havenarbeiders in Centrum van Rotterdam

Maandagavond hebben havenarbeiders opnieuw geprotesteerd tegen dreigend massa-ontslag in de haven. Deze keer vond het protest plaats bij het Beursgebouw WTC in Rotterdam-Centrum. Hier werd het jaarlijkse diner van Deltalinqs gehouden. Deltalinqs is de ondernemersvereniging van de haven- en industriële bedrijven in de haven van Rotterdam.

Circa 100 havenwerkers demonstreerden bij het Deltalinqs-diner. Zij komen in actie omdat ze bang zijn hun baan kwijt te raken in verband met de toenemende automatisering op de Tweede Maasvlakte. Ook wordt een nieuwe terminal geopend waar zonder cao wordt gewerkt.

Tijdens de manifestatie zijn de actievoerders toegesproken door een gezelschap van FNV-leden waarna de havenarbeiders hun weg vervolgden.

Om de demonstratie te begeleiden werd extra politie van verschillende diensten ingezet waaronder de Bereden Brigade, de Mobiele Eenheid en Team Paraatheid. Het werd uiteindelijk een rustige actie.

Een maand eerder vond er ook een dergelijke demonstratie plaats in Rotterdam, waarbij het uit de hand liep. De politie moest toen ingrijpen bij het nieuwe Luxor Theater op de Kop van Zuid. Een link naar dat artikel vindt U hier.