Explosieven aangetroffen in woning Donkerslootstraat Rotterdam (video)

Explosieven aangetroffen in woning Donkerslootstraat Rotterdam (video)

De politie heeft dinsdag aan het begin van de middag in een woning aan de Donkerslootstraat in Rotterdam-Zuid explosieven aangetroffen. Er zijn veel politieagenten ter plaatse en de brandweer en ambulancedienst staan stand-by. 

De explosieven zijn gevonden na aanleiding van een lopend onderzoek naar een verdachte van het plaatsen van een explosief afgelopen zondag in de Alberto Moraviahof. Bij de explosie raakten meerdere auto's beschadigd, niemand raakte gewond. De aangehouden verdachte, een 36-jarige Rotterdammer, zit nog vast.

Tijdens het onderzoek in de woning troffen de agenten de explosieven aan waarna de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie werd ingeschakeld. Deze zijn met een speciaal bompak de woning ingegaan om de gevonden explosieven onschadelijk te maken en mee te nemen zodat deze elders gecontroleerd tot ontploffing gebracht kunnen worden. 

Ten tijde van de inzet was de Donkerslootstraat afgesloten en zijn meerdere woningen ontruimd. Omstreeks 16:00 werd de afzetting opgeheven en heeft de EOD de explosieven een uurtje later gecontroleerd tot ontploffing gebracht langs de Colosseumweg.

Deze tip kwam tot stand door een tip via WhatsApp 0617172533