Explosief door ruit van woning Boudewijnstraat Rotterdam: woningen geëvacueerd (video)

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag tien woningen aan de Boudewijnstraat in Rotterdam-Zuid ontruimd nadat een explosief door de ruit van een woning werd gegooid, niemand raakte gewond. Rond 03:30 uur werd de ruit van een woning ingegooid, agenten troffen ter plaatse een verdacht projectiel in en schaalden op.

Een explosievenverkenner constateerde dat het projectiel een explosief bleek te zijn, naast de bewoners van de woning zijn ook naast- en tegenover gelegen buren geëvacueerd. 

Gecoördineerde inzet

Om de inzet van de hulpdiensten zo goed mogelijk te laten verlopen is er opgeschaald naar "GRIP 1". Tijdens de inzet van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) stonden naast medisch personeel ook brandweerlieden standby. De bewoners van de ontruimde woningen zijn tijdelijk opgevangen in een hotel in de omgeving. 

Ruim twee uur na de eerste melding bleek het gevaar te zijn geweken: het explosief kon ter plekke onschadelijk worden gemaakt en de meeste bewoners konden weer terug naar hun woning.

Onderzoek

Vanwege het lopende onderzoek, wat zich nu vooral richt op de persoon die het explosief door de ruit gooide, doet de politie geen uitspraken om wat voor explosief het gaat. Leden van de Forensische Opsporing doen in de loop van de ochtend onderzoek in de woning, de bewoners van het getroffen pand mogen niet terug zolang dit onderzoek nog aan de gang is.

1IkwUq.jpg

u3E5Na.jpg

XvwLSn.jpg

kIo0Y1.jpg

CecuZq.jpg

TwPmVS.jpg