UPDATE | Verdachte gezocht na aanslag met explosief bij portiek Rosestraat Rotterdam (video)

Vrijdagochtend heeft een explosie aan de Rosestraat in Rotterdam een compleet portiek verwoest, hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP1. Ongeveer 20 bewoners uit 13 woningen worden geëvacueerd.

Kort voor 11:00 uur kwam de melding binnen van een harde ontploffing en rookontwikkeling in een portiek aan de Rosestraat Rotterdam. De schade aan het portiek is enorm, alle ruiten van het portiek zijn door de klap gesneuveld en de straat ligt bezaaid met glas. Bewoners van het portiek zijn door de hulpdiensten geëvacueerd.

Het Team Explosieven Veiligheid heeft onderzoek verricht waaruit gebleken is dat de explosie veroorzaakt werd door een zwaar explosief. Inmiddels is een burgernetbericht verspreid met het signalement van de verdachte.

Een week geleden, op vrijdag 3 februari, vond een explosie plaats bij een woning in Beverwaard, waar een ontstekingsdraad voor de deur lag. Dinsdagochtend, 7 februari, vond een explosie plaats in de achtertuin van een woning in Lombardijen. Een dag later was het raak bij een portiek op de Riederlaan in Hillesluis. Daar lag eveneens een ontstekingsdraad voor de deur. De explosie op deze vrijdagochtend, 10 februari, betreft dus de vierde explosie op Rotterdam-Zuid in 8 dagen tijd.

Yd1hnI.jpg

8fXGDc.jpg

rVFU0s.jpg

SKC5jQ.jpg

KsD73A.jpg

X36eXv.jpg

PlLVr5.jpg

qSnsn3.jpg

rSa6Hl.jpg

AonKvh.jpg