Explosie Rotterdamse haven

Explosie Rotterdamse haven

Bij de Milieudienst Rijnmond zijn zaterdagmiddag ongeveer zestig klachten binnengekomen na een ontploffing bij overslagbedrijf LBC in de Botlek.

De klachten kwamen vooral uit Vlaardingen-West en gingen over misselijkheid en irritatie aan de ogen. De dienst gaf mensen het advies de ogen zo nodig met lauw water te spoelen. Er is volgens de milieudienst geen kans op blijvende gezondheidsschade.

De brand bij LBC aan de Oude Maasweg brak rond 16.20 uur uit in een tankcontainer met divinylbenzeen. Kort daarop ontstond een explosie. De burgemeester van Vlaardingen en de regio Haaglanden werden direct op de hoogte gebracht. De burgemeester besloot in overleg met de hulpdiensten om geen alarm-sms of waarschuwing voor de bevolking uit te doen laten gaan.

De brandweer meldde om 17 uur op Radio Rijnmond dat de situatie onder controle was gebracht. Er was een waterscherm opgezet om de stank te beperken.

Niemand heeft ernstig letsel opgelopen. Vier personen die op de Maas en de Geulhaven voeren en aan het werk waren zijn voor controle naar Holy Ziekenhuis gegaan. Alle mensen die in het ziekenhuis waren, konden na behandeling dezelfde avond snel weer naar huis.

De politie start een onderzoek naar de toedracht van de brand bij LBC.