Explosie in eerder beschoten woning Jagthuisstraat Rotterdam (VIDEO)

Afgelopen nacht heeft er een explosie plaatsgevonden in een woning aan de Jagthuisstraat in Rotterdam. Het gaat om de woning die 14 mei 2020 is beschoten. Bij de explosie raakte niemand gewond. Verdachten zouden een explosief op de woning geplakt hebben of iets tegen de woning aan hebben gegooid waarna het tot ontploffing kwam. Omdat er sprake was dat er een tweede explosief zou zijn werd er verder opgeschaald naar "GRIP 1". Ook het Quick Response Team van de brandweer kwam ter plaatse.

Een inspecteur van bouw en woningtoezicht van de gemeente Rotterdam heeft eerst het pand van buiten af geschouwd. Toen hij het sein veilig gaf is Team Explosieven Verkenning de woning binnen gegaan. Er werd geen tweede explosief meer aangetroffen. Bewoners rond het getroffen pand zijn zelf uit de woningen gekomen en ook is er niemand gewond geraakt. Toen het sein veilig was gegeven konden die mensen terugkeren naar de woning.

Aanhouding in Amsterdam
Getuigen konden een goed signalement gegeven van de mogelijke vluchtauto. De politie verspreidde dit landelijk naar alle meldkamers. Niet veel later werd de auto gesignaleerd in Amsterdam. Door middel van een BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten) zijn er twee verdachten aangehouden. Hun betrokkenheid wordt door de politie onderzocht.

Eerdere schietpartijen
De burgemeester van Rotterdam heeft direct na de schietpartij op 14 mei 2020 de woning gesloten. Er was tijdens de explosie dan ook niemand in de woning aanwezig. De schietpartijen worden onderzocht door de politie. Op de Potgieterstraat in Rotterdam werd eerder deze maand ook een woning beschoten, niet veel later was zijn winkel aan de buurt op de Mathenesserdijk. Kort daarna werd een winkel beschoten in Rotterdam Kralingen. 
Volgens het Algemeen Dagblad zijn de gedupeerden van wie hun woning of winkel onder vuurgenomen is van Surinaamse komaf. 

De Forensische Opsporing heeft ter plaatse sporen veiliggesteld. Een Team Grootschalig Onderzoek is inmiddels opgestart om de zaak te onderzoeken. De reden van de schietpartijen en de explosie is nog niet bekend.

Zie ook:
- Woning beschoten Potgieterstraat Rotterdam
- Winkel beschoten op de Mathenesserdijk Rotterdam
- Surinaams eethuis beschoten Frits Ruysstraat Rottedam

https://www.facebook.com/redactiemediatv/videos/236192860979323/

XojO5X.JPG

Pn6oHd.JPG

bBPWis.JPG

6Hg03I.JPG

zHfouB.JPG

ihixJM.JPG

raFjgV.JPG

OeZzmU.JPG

a4ms3V.JPG

HSMihR.JPG

Sar6IH.JPG

F1yCkd.JPG

PTrZ1J.JPG