Explosie en grote brand in Schrijnwerkerstraat Hoogvliet (video)

Explosie en grote brand in Schrijnwerkerstraat Hoogvliet (video)

Donderdagochtend is er brand uitgebroken na een explosie bij Tankerservice Hoogvliet aan de Schrijnwerkerstraat. Het vuur brak uit in een oplegger van een tankwagen die leeg was en in een loods staat. Men was bezig met werkzaamheden aan de truck. De trekker bleef onbeschadigd. Mogelijk kwamen bij de brand hierbij gevaarlijke stoffen vrij, de brandweer heeft metingen verricht. De hulpdiensten schaalden op naar grote brand en voor een geco√∂rdineerde inzet werd Grip 1 afgegeven. 

Er zijn twee gewonden gevallen, een van hen raakte zwaargewond. De gewonden zijn 34 en 36 jaar en komen uit Hoogvliet en Poortugaal. Een traumahelikopter kwam ook ter plaatse maar kon al snel weer de locatie in Hoogvliet verlaten. De loods is geventileerd, de brandende tankwagen werd met een eerste aanval schuim geblust. 

Een aantal bedrijven in omliggende straten werden ontruimd op last van de hulpdiensten. In eerste instantie werd gemeld door de veiligheidsregio dat de tankwagen 20.000 liter benzine zou bevatten. Deze informatie bleek later niet juist te zijn. De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft het incident in onderzoek.

Het bedrijf aan de Schrijnwerkerstraat repareert trucks die onder andere gevaarlijke stoffen vervoeren over de weg.