Explosie bij toko, dag na verijdelde aanslag Crooswijkseweg Rotterdam (video)

Bij de toko op de Crooswijkseweg in Rotterdam waar in de nacht van vrijdag op zaterdag een aanslag kon worden voorkomen, heeft afgelopen nacht een explosie plaatsgevonden. Het is het vierde incident met explosieven in deze straat in één week tijd.

Verschillende buurtbewoners hoorden drie harde klappen. Niet veel later stond de straat vol met hulpdiensten, waaronder politie, brandweer en ambulance. Ook het Quick Response Team van de brandweer, dat gespecialiseerd is in situaties met grote dreiging, is ter plaatse geweest.

De straat ligt door de explosie bezaaid met glas. Verschillende ruiten en de glazen deur van het bedrijf zijn gesneuveld. Het team explosieven veiligheid en de forensische opsporing zijn ter plaatse om onderzoek te verrichten en sporen veilig te stellen.

Een nacht eerder is door een oplettende buurtbewoner de politie gealarmeerd voor een verdachte situatie bij de toko. Twee mannen sloegen op de vlucht en de politie heeft een fles met brandbare vloeistof veiliggesteld. Daarnaast vonden in de afgelopen week twee explosies plaats op andere locaties in dezelfde straat. Op 24 april werd veel schade aangericht bij een flinke explosie bij een portiek. Tientallen mensen moesten worden geëvacueerd. Een nacht later was het opnieuw raak bij een portiek verderop in de straat. De politie heeft deze en vier andere incidenten in Rotterdam die met explosieven te maken hebben in onderzoek.

bewegendebanner

FDQpMw.jpg

FLPVje.jpg

ZzrV1e.jpg

4VA9wG.jpg

nUsCXm.jpg

4f8fyf.jpg

IKm13J.jpg

JTePKJ.jpg

5v38is.jpg

uwSnbF.jpg