Explosie bij shishalounge Schiedamsedijk Rotterdam (video)

Explosie bij shishalounge Schiedamsedijk Rotterdam (video)

De politie kreeg donderdagochtend een melding dat er ruiten van auto's en een winkel waren vernield. Ter plaatse leek het er op dat er een explosief was afgegaan, die vermoedelijk geplaatst was onder de rolluiken van een shishalounge aan de Schiedamsedijk in Rotterdam. Een ruit van een naastgelegen winkel zit vol met gaten en scheuren. Van drie auto's lagen de ruiten er uit.

De politie heeft Team Explosieven Verkenning ter plaatse laten komen om een onderzoek in te stellen. Het vermoedde zou zijn dat er nog iets van een explosief onder de rolluiken van de shishalounge zouden zitten. Dit bleek niet het geval. De Forensische Opsporing heeft ter plaatse eventuele sporen veiliggesteld. Uit onderzoek bleken er fragmenten van een explosief in de rolluiken van de shishalounge te zitten.

De eigenaar van de shishalounge zegt tegenover het Algemeen Dagblad dat hij niet weet wat er is gebeurd en erg geschrokken is. Hoewel de explosie waarschijnlijk afgelopen nacht heeft plaatsgevonden is niemand er op aan geslagen. De politie start een verder onderzoek.

Vorige week werden er twee handgranaten gevonden bij een souvenirwinkel aan de Schiedamseweg in Rotterdam. Vorige jaar december vond er een explosie plaats in shishalounge tegen over de souvenir winkel. Die shishalounge is daarna direct door de burgemeester gesloten.