Ernstig ongeval Thomassentunnel

Ernstig ongeval Thomassentunnel

Alle Rotterdamse hulpdiensten rukten vrijdagavond uit naar de Thomassentunnel, er zou een ernstig ongeval hebben plaatsgevonden tussen enkele personenauto’s, een vrachtwagen en een stadsbus met hierin een hockeyteam.

Personen in de bus zouden opgesloten zitten. Ook zouden er diverse mensen op de grond liggen. De vrachtauto had een chemisch poeder in zakken in zijn laadruimte. Bij de botsing waren de zakken gescheurd en was er een grote hoeveelheid poeder vrijgekomen in de tunnel. Ondertussen zaten er mensen bekneld in verschillende auto’s. Het zou om tientallen gewonden gaan werd er gemeld, al snel werd er opgeschaald.

Dit alles was het scenario van een oefening in de Thomassentunnel. De brandweer, politie, ambulance, rijkswaterstaat en het sigmateam deden mee. De slachtoffers werden uit de tunnel gehaald en vervolgens via een noodgang naar de andere tunnelbuis gebracht om daar vervolgens hun kleren uit te doen, deze waren besmet met het goedje uit de vrachtwagen. Het ambulancepersoneel ving ze op en monitorde de situatie van de slachtoffers. Uiteindelijk kwam de decontaminatie-eenheid om de slachtoffers te ontsmetten. De bus met het hockeyteam heeft de brandweer moeten openknippen om de slachtoffers te kunnen bevrijden.

De oefening is goed verlopen, enkele minder goed verlopen punten zullen geëvalueerd worden. De tunnel was in beide richtingen meer dan 5 uur afgesloten. Het verkeer kon gebruik maken van de Calandbrug.