Ergenis en pret door sneeuw in regio Rotterdam

Ergenis en pret door sneeuw in regio Rotterdam

Terwijl op luchthaven Rotterdam The Hague zaterdagochtend de eerste gipsvlucht landde met pechvogels uit de wintersportgebieden, wordt er deels in het land volop sleetje gereden door de jeugd welke geniet van hun kerstvakantie. Vannacht reden de eerste strooiwagens al uit van onder andere de Roteb om de gladheidsbestrijding te lijf te gaan. 

Door lichte bevriezing en regen was het moeilijk de sneeuw te ruimen. Sneeuwschuivers hebben voor een groot deel de wegen weer vrijgemaakt, maar in woonwijken is het nog glad. De markt op de Binnenrotte in Rotterdam is vanwege de winterse omstandigheden afgebroken. 

Eerder vanmorgen ontspoorde op het Marconiplein een tram waardoor de dienstregeling vertraagde. Op de snelwegen rond Rotterdam ontstonden slippartijen. Bij knooppunt Benelux op de A15 schaarde een vrachtwagen waardoor het verkeer niet verder kon. Zij waren genoodzaakt een omleiding te volgen. 

Op de A27 gebeurde ook een ongeluk met een vrachtwagen vanuit de richting Gorinchem naar Breda. Ter hoogte van Werkendam was de weg afgesloten. Op het spoor werd gisteren al rekening gehouden met uitval van treinen en vertragingen. Op het traject Rotterdam CS naar Hoek van Holland reden tijdelijk geen treinen door een omgevallen boom op de rails. Omstreeks 16:00 uur zijn daar de problemen verholpen. De brandweer is op de Rotterdamse luchthaven bezig met het sneeuwvrij maken van het platform.

In het oude stadscentrum van Schiedam leverde de sneeuw ook mooie plaatjes op. Kinderen gooien sneeuwballen, maar voor voetgangers was het zaterdagmorgen een lastig doorkomen op straat. Zo kent de eerste sneeuwval in het openbare leven zijn voor- maar ook enkele nadelen.