EOD stelt explosief veilig bij beschoten woning Hellevoetstraat Rotterdam (video)

Een woning aan de Hellevoetstraat in Rotterdam is afgelopen nacht beschoten. Bij aankomst van de politie bleek een explosief in de brievenbus te liggen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief veiliggesteld.

Rond 3:40 uur werden meerdere schoten gehoord waarop de politie uitrukte. Ter plaatse werd een kogelgat in een raam op de tweede verdieping aangetroffen. Daarnaast hing een lange draad uit de brievenbus van het portiek, met een batterij aan de ene kant en aan de andere kant in de brievenbus een explosief. Daarop werd opgeschaald naar GRIP 1 en zijn de woningen aan weerszijden van de straat ontruimd.

De EOD is een aantal uren bezig geweest met onderzoek, verplaatsen en veiligstellen van het explosief. Hiervoor werd zowel gebruik gemaakt van een op afstand bestuurbare robot als een EOD'er in bompak. Het explosief is inmiddels veiliggesteld zodat de forensische opsporing onderzoek kan gaan verrichten.

Het incident is het zesde grote geweldsdelict in drie dagen tijd in de regio Rotterdam-Rijnmond. In de nacht van zondag op maandag werd een woning aan de Nieuwehaven in Rotterdam beschoten. In de nacht van maandag op dinsdag zijn vier woningen beschoten, aan de Acacia in Krimpen aan den IJssel, de Teilingerstraat in Rotterdam, de Voetjesstraat in Rotterdam en de Hoge Boezem in Rotterdam. Bij de Hoge Boezem werd eveneens een explosief tot ontploffing gebracht. Afgelopen nacht werden schoten gelost op de Vuurplaat en niet veel later vond het incident op de Hellevoetstraat plaats.

f2N1zL.jpg

pnYzaV.jpg

8VyQj5.jpg

pkIJ0J.jpg

iq6Jca.jpg

VHlmck.jpg

9M1Skn.jpg

fFwSXI.jpg

mfro5r.jpg

4hNu4A.jpg