Enorme erehaag tijdens afscheid omgekomen motoragent Arno (video)

Vrijdagmiddag hebben honderden agenten en bekenden afscheid genomen van de omgekomen motoragent Arno in Rotterdam. De 47-jarige motoragent kwam vorige week om het leven na een aanrijding met een vrachtwagen op de Waalhavenweg in Rotterdam.

Vanuit Capelle aan den IJssel vertrok de rouwstoet onder begeleiding van zijn collega's in de richting van de Van Ghent kazerne. Via de Erasmusbrug en de Coolsingel trok de stoet uiteindelijk richting Rotterdam The Hague Airport waar de uitvaart heeft plaatsgevonden.

Op de route die werd gereden stonden honderden collega's die Arno een laatste groet brachten. Verschillende diensten trokken alles uit de kast voor het afscheid van de diender, honderden politievoertuigen stonden over de route verspreid. Vanaf de Nieuwe Maas werd door de zeehavenpolitie en het Havenbedrijf een eresaluut gebracht vanaf het water.

Bij de erehaag die werd gevormd bij Rotterdam The Hague Airport stonden naast politiecollega's en oud mariniers ook burgemeester Aboutaleb, korpschef Henk van Esssen, politiechef Fred Westerbeke en demissionair minister Grapperhaus. Op het moment dat de afscheidsceremonie van start ging vloog een politiehelikopter laag over om een laatste groet te brengen.

Collega's van Arno blikken terug op een waardig afscheid van hun collega: "dit is het afscheid wat Arno verdiende". 

TLTC5f.jpg

vtX7pr.jpg

paYq2R.JPG

Cy9cDr.JPG

70vzu7.JPG

PWPLUG.JPG

BTsSei.jpg

EMrzKJ.jpg

0aJCLm.jpg

Y4JDCR.jpg

5HOK3a.jpg

ylgvp8.jpg