Enorme brand verwoest ijzerhandel in Gouda (video)

Aan de Marconistraat in Gouda heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een grote brand gewoed in een ijzerhandel, het pand ging  bij de brand verloren. In de eerste instantie reageerde de politie op een inbraakalarm in het pand, toen zij ter plaatse een sterke brandlucht roken werd de brandweeg gealarmeerd.

Toegesnelde brandweerlieden constateerden dat er daadwerkelijk brand woedde in het pand, uiteindelijk werd er opgeschaald naar "zeer grote brand". Vanwege de hitte in het pand werd het lastig om de brandhaard te bereiken, op het moment dat de brand zuurstof kreeg werd deze uitslaand met dikke zwarterookwolken als gevolg.

Terwijl er meerdere explosies volgden waren brandweerlieden met man en macht bezig om het vuur onder controle te krijgen, hierbij kregen de brandweerlieden uit Gouda ondersteuning uit o.a. Capelle a/d IJssel en de regio Haaglanden.

Uren nadat de brand uitbrak was deze onder controle, met behulp van een kraan wordt het pand nu gestript. Wat de oorzaak van de brand is geweest zal uit onderzoek moeten blijken.

.be

hRVYF6.jpeg

D0ZZOf.jpeg

j6Vf1a.jpeg

dni4pi.jpeg

YBA26n.jpeg

9f5Dfz.jpeg

xAxnYz.jpeg

lIow8q.jpeg

7o05ym.jpeg

GeOyot.jpeg

oK5LRP.jpeg