Enorme brand verwoest houthandel Krommedijk Zuidland (video)

In de nacht van maandag op dinsdag is een enorme brand uitgebroken in een houthandel aan de Krommedijk in Zuidland. Omstreeks 01:30 uur kwam de brandweer ter plaatse na een brandmelding, bij aankomst stond het bedrijf bestaande uit twee loodsen in lichterlaaie. Vanwege de waterwinning hebben de hulpdiensten opgeschaald naar "zeer grote brand", de twee loodsen moeten als verloren worden beschouwd.

Uren nablussen

Brandweerlieden hebben de focus gelegd op het behoud van een derde loods die werd aangestraald door de brand, een grootwatertransport is ingezet voor de waterwinning. Ook een woning wordt uit voorzorg gekoeld door de brandweer, eerder deed een bewoner dit zelf met een tuinslang. Een woordvoerder van de veiligheidsregio meldt dat de bluslieden zeker nog uren bezig zullen zijn, als gevolg van de wind wordt het vuur weer aangewakkerd.

In de omgeving zijn meetploegen ingezet om de luchtconcentratie in de peiling te houden. De brand veroorzaakt de nodige rookontwikkeling, bij overlast wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten. De brandweer hield in de eerste instantie rekening met de aanwezigheid van asbest, dit bleek niet meer het geval te zijn nadat de asbest enkele jaren geleden gesaneerd is.

Levenswerk verbrand

De eigenaar van het bedrijf, die kennis kreeg van de brand door een inbraak- en brandalarm meldt tegenover het AD dat naast zijn levenswerk ook al zijn privéspullen zijn verbrand, deze lagen in de houthandel opgeslagen omdat er in zijn woning bezig waren.Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend.

r0k8lV.jpg

2ZacqR.jpg

QrlhIh.jpg

r6wuUf.jpg

X2MTnp.jpg

psZMSW.jpg

UN8ZMD.jpg

Y4m9D3.jpg

YynYZN.jpg