Elektrische kachel veroorzaakt felle uitslaande brand in flat Koninginnelaan Vlaardingen (video)

In de nacht van woensdag op donderdag zijn 5 woningen ontruimd bij een felle uitslaande brand in een flat aan de Koninginnelaan te Vlaardingen, de brand is vermoedelijk veroorzaakt door een elektrische kachel.

Kort voor half 4 kregen de hulpdiensten een melding van een uitslaande brand op de 5e etage van de flat. Met spoed kwamen politie, brandweer en een ambulance ter plaatse. In de woning waren ten tijden van de brand 4 bewoners aanwezig, deze konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen. Wel zijn de bewoners in een ambulance ter plaatse gecontroleerd vanwege rookinhalatie, niemand hoefde naar het ziekenhuis.

Tijdens de inzet van de hulpdiensten zijn in totaal 5 omliggende woningen van het brandadres ontruimd geweest, nadat de brand geblust was en de woningen gecontroleerd waren konden de bewoners van deze woningen weer terug naar huis. Bij de brand is tevens een waterlekkage ontstaan aan de blokverwarming waardoor meerdere woningen waterschade hebben opgelopen. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen voor de verdere schadeafhandeling.

4VZDg7.jpg

0PHX8a.jpg

clOGBU.jpg

ayGFaG.jpg

qB3i67.jpg

a2Kzfz.jpg