Eindoefening Final Exercise voor mariniers in Rotterdam (video)

Eindoefening Final Exercise voor mariniers in Rotterdam (video)

De Final Exercise (FINEX) is de eindoefening van de initiële mariniersopleiding welke 24 weken lang duurde. Zondag gingen de aspirant mariniers abseilend van de Van Brienenoordbrug in Rotterdam. Daarna gingen de manschappen aan boord van landingsvaartuigen richting de RDM-werf op Heijplaat. 

Daar zullen nog patrouilles worden uitgevoerd door de wijk heen. Ook in de nabijgelegen havens wordt er gepatrouilleerd met kleine vaartuigen. Maandag 16 april verplaatsen de aspirant mariniers zich stroomopwaarts naar IJsselmonde/Ridderkerk voor een amfibische actie. 

Na deze intensieve week met zware bepakking, met inzetten in Zuid-Holland en Noord-Brabant, eindigen de aspiranten na de traditionele eindmars op de Van Ghentkazerne aan het Toepad in Rotterdam. Daar zullen zij, in bijzijn van familie, vrienden, oud-mariniers en hoogwaardigheidsbekleders, vrijdagochtend de mariniersbaret in ontvangst nemen.

De FINEX geeft invulling aan al de elementen die belangrijk zijn voor je jonge marinier: het werken in een uitdagende maritiem-expeditionaire omgeving met mentale en fysieke ontberingen. Ook laten ze zien waar de aspirant mariniers over beschikken en voor staan: Verbondenheid, kracht en toewijding.