Eerbetoon fans aan Feyenoord clubicoon Wim Jansen bij De Kuip (video)

Zaterdag hebben fans van voetbalclub Feyenoord in Rotterdam-Zuid afscheid genomen van de deze week overleden Wim Jansen. Duizenden fans namen afscheid bij De Kuip waar de rouwstoet werd onthaald door de Feyenoord-fans. 

Brandende fakkels en het nummer 'You'll Never Walk Alone', zo zag het eerbetoon eruit voor De Kuip, waar Wim Jansen onder luid applaus voor de laatste keer bij het stadion aankwam. Er werden bloemen gelegd bij het spandoek van Wim Jansen die dinsdag overleed.

Wim Jansen werd op 10-jarige leeftijd lid van de club op Zuid en behaalde grote succesen met de club, speelde in '74 en '78 mee in de WK-finale in het oranjeshirt, won meerdere landstitels met Feyenoord zoals de Europacup 1 en de Wereldbeker. 476 keer speelde Jansen voor Feyenoord, en scoorde daarin 39 keer. Wim Jansen kwam 65 keer voor het Nederlands elftal uit.

Van jeugdspeler tot profvoetballer, trainer, technisch directeur van Feyenoord en adviseur bij de jeugdopleiding op Varkenoord. Een clubicoon is niet meer. Wim Jansen leed aan dementie en werd 75 jaar.

9CL34L.jpg

E92Pfh.jpg

4xAIGl.jpg

epFTnV.jpg

kZ2m8T.jpg

UZJoqo.jpg