Een deel van Barendrecht tijdelijk zonder stroom en stadverwarming door brand in hoogspanning verdeelstation aan de Waddenring te Barendrecht

Donderdagavond is een deel van Barendrecht tijdelijk zonder stroom en stadverwarming komen te zitten nadat er brand was uitgebroken in een hoogspanning verdeelstation aan de Waddenring te Barendrecht.

Bewoners hadden een harde knal gehoord en er kwam zwarte rook uit het verdeelstation. De brandweer is snel ter plaatse gekomen en  heeft warmtemeting verricht. Hieruit werd duidelijk dat het goed heet was binnen. Uit voorzorg werden de deuren dicht gelaten en kwam Stedin erbij om het volledige verdeelstation spanningsloos te maken. Hierdoor kwam een deel van Barendrecht zonder stroom en stadsverwarming te zitten. Een schuimblusvoertuig van de brandweer kwam uit voorzorg ter plaatse mocht er brand zijn zodra de deuren geopend werden.

Toen de deuren geopend werden bleek dat de brand al gedoofd was. Een pomp van de stadsverwarming was doorgebrand. Stedin heeft vervolgens weer spanning op het verdeelstation kunnen zetten, waardoor de bewoners maximaal een uur zonder stroom hebben gezeten. Het duurde wat langer voordat de bewoners weer stadsverwarming hadden vanwege de reparatiewerkzaamheden aan de installatie hiervan.

kwudFS.jpg

mGAtQW.jpg

g3QnNs.jpg

cC8AuS.jpg

s0duqM.jpg