Een dag na de brand in Vlaardingen

Een dag na de brand in Vlaardingen

Een dag na de brand in Vlaardingen aan de Westhavenkade is duidelijk zichtbaar dat er aanzienlijke schade is ontstaan aan de panden. Zondagavond omstreeks 22:30 uur werd de brandweer verzocht voor een brandgerucht. Toen de eerste brandweerwagen ter plaatse kwam werd duidelijk dat het menens bleek. Vlammen kwamen uit het kantoorpand naar buiten zetten van het voormalige belastinggebouw aan de Parallelweg. 

Het vuur greep snel om zich heen waardoor partycentrum Prikkewater ook niet bespaard bleef. In korte tijd stond het dak in brand en ontstond veel brand- en waterschade in het partycentrum. Volgens eigenaar Martin Poot van zaal Prikkewater is de brand aangestoken zo verklaarde hij, mede omdat de brandweer al twee maal eerder kwam onlangs voor brand in de steeg tussen zijn bedrijf en dat van het kantoorpand. Of er daadwerkelijk sprake is van brandstichting zal onderzoek van brandweer en politie moeten uitwijzen.

Op de Facebookpagina van Marina Poot was vanmorgen het volgende te lezen:

Lieve mensen vannacht is onze grootste nachtmerrie uitgekomen. Wij willen iedereen bedanken voor de lieve berichtjes! Wij proberen iedereen te antwoorden maar het is erg moeilijk! Wij waarderen de steun enorm dank jullie wel! Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen maar zakelijk gezien staat alles letterlijk op zijn kop voor Partycentrum Prikkewater en mijn dansschool Let's Dance. Er wordt hard gewerkt om duidelijkheid te krijgen en jullie van informatie te voorzien. Nogmaals dank.

Veel inwoners van Vlaardingen en bekenden van Poot zijn zeer betrokken met zijn jarenlange ondernemerschap. Van vele kanten wordt hem dan ook hulp aangeboden.