Echtpaar overleden na uitslaande brand Gruttostraat Hellevoetsluis

Echtpaar overleden na uitslaande brand Gruttostraat Hellevoetsluis

Vrijdagochtend woedde een felle uitslaande brand in een woning aan de Gruttostraat in Hellevoetsluis. Hulpdiensten gaan er van uit dat een echtpaar de brand niet heeft overleefd. Kort na 01.30 uur kregen medewerkers van 112 de melding binnen. Brandweer en politie waren snel ter plaatse. Zij zagen hoe buurtbewoners hun uiterste best deden het echtpaar te hulp te schieten. De gezamenlijke inspanning van buurtgenoten, brandweer en politie mocht niet baten.

Instortingsgevaar en onderzoek
Hulpdiensten gaan er op dit moment van uit dat de lichamen van een echtpaar van beide 84 jaar oud zich in de woning bevinden. Brandweer en politie zetten alles in het werk om hun stoffelijk overschotten te bergen. Instortingsgevaar door de hevigheid van de brand vertraagt dit. 
Daarnaast loopt er een uitgebreid sporenonderzoek naar het ontstaan van de brand. Voor een compleet beeld wordt gesproken met getuigen en familieleden en zijn door buurtbewoners bijvoorbeeld gemaakte filmpjes overhandigd.

UpdateDe politie heeft vrijdagavond bekend gemaakt dat men in uitgebrande pand aan de Gruttostraat in Hellevoetsluis twee lichamen heeft geborgen. Het sporenonderzoek zal in het weekend voortgezet worden.

Getuigenoproep
Mocht u informatie nog niet hebben gedeeld of denkt u op een andere manier te kunnen helpen: bel 0900-8844 of anoniem via 0800-7000

Een link naar de gerelateerde artikelen vindt U hier en hier