Duo opgepakt voor beroving taxichauffeur Trompetpad Spijkenisse

Duo opgepakt voor beroving taxichauffeur Trompetpad Spijkenisse

De politie heeft dinsdagavond 4 november twee jongemannen aangehouden die worden verdacht van de gewapende overval op een taxichauffeur aan het Trompetpad in Spijkenisse. Dinsdagavond 4 november besteedde het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan deze overval.

Zondag 17 augustus 2014 pikte de taxichauffeur twee klanten op bij het Centraal Station van Rotterdam. Het tweetal gaf in eerste instantie aan naar het station van Schiedam te willen, maar onderweg vroegen ze de chauffeur naar Spijkenisse te rijden. Aangekomen op het Trompetpad in Spijkenisse werd de taxichauffeur bedreigd met een mes en een vuurwapen. Het tweetal rende vervolgens, met de portemonnee en de telefoon van het slachtoffer, de wijk in.

Na de overval werd door het Regionaal Team Overvallen direct een grootschalig onderzoek gestart. Uit dit onderzoek bleek dat de overvallers vastgelegd waren door camera's op het Centraal Station van Rotterdam. Deze beelden werden dinsdagavond 4 november getoond in Opsporing Verzocht. De twee overvallers werden onder andere door familieleden herkend en ze meldden zich beiden nog dezelfde avond aan het politiebureau in Spijkenisse. Daar werden ze aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Vierpolders en een 19-jarige jongen uit Spijkenisse.

De verdachten worden vrijdag 7 november voorgeleid aan de rechter-commissaris.