Duikers onderzoeken singel Ameidestraat na dodelijke schietpartij

Duikers onderzoeken singel Ameidestraat na dodelijke schietpartij

Duikers van de Koninklijke Marine hebben vanmiddag in het water achter de Ameidestraat gezocht naar sporen die mogelijk te maken hebben met een dodelijke schietpartij waarbij de 24-jarige Chafik Zidane om het leven kwam. De schietpartij vond plaats op vrijdag 5 februari 2016. Rond drie uur ‘s nachts werd het slachtoffer op straat neergeschoten. Er zijn meerdere schoten gelost. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Een rechercheteam is direct een grootschalig onderzoek gestart. Het rechercheteam vermoedt dat er sprake is van een incident binnen het criminele circuit.

Duiken naar sporen
Het rechercheteam dat de schietpartij onderzoekt, is nog volop bezig met het onderzoek. In de singel die tussen de achterzijde van de Ameidestraat en de A13 loopt, zal vandaag door duikers van de Koninklijke Marine gedoken worden in de hoop relevante sporen aan te treffen, zoals bijvoorbeeld wapens die bij het schietincident zijn gebruikt.

Rotterdamse cafés
Inmiddels heeft het onderzoek uitgewezen dat Chafik de nacht voorafgaand aan zijn dood in een drietal Rotterdamse uitgaansgelegenheden is geweest. Dat zijn café Brooklyn (voorheen Poppetje genoemd) aan de 1e Schansstraat, Lounge cafetaria Mondial aan de ’s-Gravendijkwal en Shishalounge TMT aan de Scheepstimmermanslaan. Zidane zou de twee laatstgenoemde uitgaansgelegenheden mogelijk in gezelschap van een vooralsnog onbekende man hebben verlaten. Het onderzoeksteam wil graag te weten komen wie die man is. Deze man kan immers een goede getuige voor de politie zijn.

Overschie
Ook zou de politie graag willen weten of Chafik vaker in Overschie verbleef. Misschien had hij hier een verblijfadres. Heeft u informatie hierover, dan vragen wij u contact op te nemen met de politie.

Getuigenoproep
Heeft u nog niet gesproken met de politie maar heeft u wellicht wel informatie die van belang kan zijn? Neem dan contact op met de politie. Dat kan via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 Belt u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.