Duikers defensie zoeken naar sporen in sloot Essenburgsingel Rotterdam (video)

Duikers defensie zoeken naar sporen in sloot Essenburgsingel Rotterdam (video)

Duikers van de Koninklijke Marine gaan disndag in het water van de Essenburgsingel op zoek naar sporen die mogelijk te maken hebben met een dodelijke schietpartij waarbij de 39-jarige Rene Francis Paul uit Dominica om het leven kwam.

De schietpartij vond plaats op donderdagavond 10 december. Agenten troffen om kwart over tien voor een huis aan de Burgemeester Meineszlaan een 23-jarige gewonde man uit Sint Maarten aan, de bewoner van dat huis. Binnen lag het lichaam van de 39-jarige Rene Francis Paul, die sinds 6 december bij hem logeerde. Hij was in Nederland om een vrachtwagen met een kraan te kopen. Rene Francis Paul en het gewonde slachtoffer kenden elkaar uit Sint Maarten waar Paul woonde. Op woensdagavond 23 december hield een arrestatieteam van politie in een woning in Soesterberg twee mannen aan die verdacht worden van betrokkenheid bij het schietincident. Het gaat om een 23-jarige Rotterdammer en een 21-jarige man uit Lelystad. Zij zitten sindsdien vast en worden vandaag voorgeleid aan de raadkamer.

Duiken naar sporen
Het rechercheteam dat de schietpartij onderzoekt, is nog volop bezig met het onderzoek. In het water van de Essenburgsingel zal door duikers van de Koninklijke Marine gedoken worden in de hoop relevante sporen aan te treffen, zoals bijvoorbeeld wapens die bij het schietincident zijn gebruikt.

Gevonden
De duikers van defensie hebben diverse wapens gevonden in de sloot. De Forensische Opsporing heeft de wapens veiliggesteld. Of de wapens te maken hebben met de zaak is onderdeel van het onderzoek.

Specifieke getuigen
Het rechercheteam is overigens nog steeds op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over wat er die nacht gebeurde. In het bijzonder krijgt het team graag tips van personen die meer weten over de mogelijke aanleiding van de schietpartij. Daarnaast zoekt het team een aantal specifieke getuigen die vlak na het misdrijf op de Burgemeester Meineszlaan waren, namelijk twee vrouwen van rond de 18 die een fiets en een skateboard bij zich hadden en de bestuurder van een donkerkleurige personenauto, een SUV, lijkend op een Renault Kadjar met een zilverkleurig imperiaal of een zilverkleurig opstaande rand op het dak.

Heeft u nog niet gesproken met de politie maar heeft u wellicht wel informatie die van belang kan zijn? Neem dan contact op met de politie. Dat kan via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Belt u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Opsporing Verzocht
Vanavond zal in Opsporing Verzocht wederom aandacht worden besteed aan dit dodelijke schietincident. Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op NPO1 om 20.30 uur.