Drukte op laatste dag Wereldhavendagen Rotterdam

Afgelopen vrijdag zijn de 46e Wereldhavendagen van start gegaan in Rotterdam. Dit 3-daagse maritieme evenement staat bekend om vooral spektakel op het water. Zondag is de laatste dag dat men kan gaan kijken.

Dit weekend presenteerden veel bedrijven zich op zowel de zuid- als noordoever van de stad nabij de Erasmusbrug. Jongeren worden veel betrokken in het werk van de haven, waar het niet alleen maar mouwen opstropen is. De havenbedrijven zoeken jong personeel dat bereid is zich verder te ontwikkelen in hun specialisme en de daarop volgende opleiding. Daarom waren er niet alleen stands, maar kon men ook daadwerkelijk deze bedrijven bezoeken.

Ook veel overheidsbedrijven zijn zoals gewoonlijk van de partij en laten door middel van praktische voorbeelden de bezoekers kennis maken met hun werkzaamheden. Defensie is ruim vertegenwoordigd langs de Parkkade waar men de schepen kan bezoeken, al moet u geduld hebben voor de soms lange wachtrijen voor de gangway. Op de Wilhelminapier staan de hulpdiensten waar u zich op de hoogte kan laten brengen van hun dagelijkse werkzaamheden. Er staat ook materieel uitgestald, zodat u een ambulance van binnen kan zien, een brandweerwagen en zelfs de crashtender van Rotterdam The Hague Airport. Deze laatste wordt ingezet bij vliegtuigbranden of branden op bijvoorbeeld een olieraffinaderij.

Kortom, er is genoeg te beleven en te doen tijdens de laatste dag van de Wereldhavendagen.

z3a5mW.jpg

kqzIEB.jpg

s79fme.jpg

G1STOC.jpg

1r2mkL.jpg

D2gIah.jpg

ioT7Op.jpg

mUnA8q.jpg

beikmy.jpg

Tbuue8.jpg

cbWG5a.jpg

9EVh8N.jpg

2n2syI.jpg

LPU9Vr.jpg

Kvu9tC.jpg

FwQndg.jpg

FKkuUk.jpg

Tz34GR.jpg

LWxeLR.jpg

Gn6RIj.jpg

F5d6Xl.jpg

6PHtpK.jpg

j8zx2J.jpg

PlqEtE.jpg

toxsgo.jpg

FQsI2p.jpg

7vaTGC.jpg

tC14Rh.jpg

VA2zDr.jpg

G5CdJ3.jpg

AHj8v9.jpg

iW2y9I.jpg

4PjQsM.jpg

XUVFSk.jpg

4IEuoU.jpg

u7WBtn.jpg

9gmYek.jpg

1BtfzT.jpg

JPZ61c.jpg

v7IQ2v.jpg

ubu5Ze.jpg

kf2hdp.jpg

k9HWT0.jpg

4PcmL3.jpg

dVbRGz.jpg

JKoWIC.jpg

3000wb.jpg

2zV7ic.jpg

jyp2gE.jpg

ZlhDPr.jpg

d07qez.jpg

5eKooX.jpg

aZA5NM.jpg

fVHUO2.jpg

soRKXJ.jpg

T2fQlD.jpg