Drukte op R'dam Airport na vliegramp

Drukte op R'dam Airport na vliegramp

Rotterdam Airport heeft woensdag een deel van het vliegverkeer opgevangen met bestemming Schiphol. Rond 10.30 uur stortte een Turks vliegtuig vlak voor de Polderbaan neer. Het vliegverkeer van en naar de nationale luchthaven werd daarop stilgelegd.

Rond 13.00 uur stonden vijftien uitgeweken toestellen op Rotterdam Airport. Daarna zijn er geen toestellen -met oorspronkelijke bestemming Amsterdam- meer geland op de regionale luchthaven.

De Boeing 737 van Turkish Airlines stortte rond 10.30 uur neer. Het toestel brak in drie stukken, maar er brak geen brand uit. Bij de crash zijn negen doden en vijftig gewonden gevallen, zowel onder de passagiers als het personeel. 25 personen zouden zwaargewond zijn. Dit werd gemeld door de loco-burgemeester Bezuijen van Haarlemmermeer bij een korte persconferentie om 13.30 uur. Er zaten 135 personen in het toestel. Het toestel landde in de mist.

Het vliegtuig was woensdagochtend vertrokken vanaf het vliegveld van Istanbul. Het wrak is te zien vanaf de snelweg A9. Op de snelwegen A4 en A13 zijn rijstroken vrijgemaakt voor hulpverleners uit de omgeving Rotterdam en Den Haag die naar de plaats van het ongeval gaan.

Het Algemeen Dagblad komt woensdagmiddag om 16.00 uur met een extra kranteneditie over de vliegtuigcrash op Schiphol.