Drukte bij opening vernieuwd politiebureau Ridderkerk (video)

Drukte bij opening vernieuwd politiebureau Ridderkerk (video)

Zaterdag is aan de Ridderkerkse Kievitsweg nr. 90 het nieuwe politiebureau geopend. Het voormalige bureau heeft een flinke renovatie ondergaan en is voorzien van een frisse blik. De opening geschiedde door het doorknippen van een groot lint welke rond het hele politiebureau was gespannen. 

Veel omwonenden en nieuwsgierigen namen zaterdag de tijd om het bureau eens van binnen te bekijken. Wat opvalt zijn de grote van stof voorziene draaideuren in het bureau. Er zijn veel werkplekken ingericht voor agenten, zelfs een oogdouche ontbreekt niet mocht men pepperspray in de ogen hebben gekregen. Een ruime briefingsruimte waar men door middel van een camera indien nodig, in contact staat met een ander bureau.

Op de open binnenplaats van het bureau stonden meerdere politievoertuigen opgesteld, waaronder historische. Ook Team Verkeer was aanwezig. De kinderen mochten er in, klauterden op een politiemotor en lieten de geluidssignalen klinken. Verder werd je bijgepraat over het politiewerk door de vele aanwezige agenten. De dierenpolitie liet via een beamer ontroerende foto's zien van verwaarloosde honden. De Dipo zet zich in voor het leven en welzijn waarin dieren gemoeid zijn. Ook de truck van het Mobile Media Lab gaf acte de présence aan de Kievitsweg. De belangstelling was enorm, de politie kan terugkijken op een geslaagde dag.