Drukte bij open dag Franciscus Vlietland Schiedam

Drukte bij open dag Franciscus Vlietland Schiedam

Zaterdag kon men tijdens de open dag het ziekenhuis in Schiedam bezoeken en alles te weten komen over de afdelingen en de gezondheidszorg in het algemeen. In het 'omgedoopte' Franciscus Vlietland ziekenhuis was het al vroeg druk. In de Nolet Hal stonden kraampjes opgesteld waar men bijgepraat kon worden over de diverse takken van gezondheid. Overgewicht, reumatologie, geriatrie, om maar enkele op te sommen. 

Men kon zelf leren bloedprikken, zij het dan wel op een kunstarm. Ook waren diverse thuiszorginstellingen aanwezig. Een operatiekamer stond vandaag ook open voor belangstellenden, echter kon men maar met een gering gezelschap een blik werpen daarin.

Voor de kinderen was er ook genoeg te ondernemen in het ziekenhuis aan het Vlietlandplein. In de hal werd een ware flashmob uitgevoerd door een balletgezelschap. Buiten voor het ziekenhuis stonden voertuigen van het Sigmateam opgesteld, welke plaats gaan maken voor noodhulpteams. Deze noodhulpteams zijn onderdeel van Grootschalige Geneeskundige Bijstand (GGB), dat vanaf 4 januari 2016 landelijk werd ingevoerd. Het ziekenhuis is tevreden met de enorme belangstelling van vandaag. Er kwamen ruim 2300 belangstellenden naar de open dag, zo liet men weten.