Drukte bij 40ste Wereldhavendagen Rotterdam (video)

Drukte bij 40ste Wereldhavendagen Rotterdam (video)

Vrijdag is de 40ste editie van de Wereldhavendagen Rotterdam van start gegaan met als thema 'Werelds'. Nog tot en met zondag is het evenement te bezoeken. Het weer zit de organisatie mee. 

Vele bedrijven hebben dit weekend hun deuren opengesteld. Schepen laten bezoekers de haven zien tijdens een rondvaart, ook een rondvlucht met een helikopter kan. De Pride of Rotterdam van P&O Ferries bezocht zaterdagmiddag de Wilhelminapier. Na het vastleggen ging de cruiseferry weer terug naar de terminal in de Europoort. Samen met de Pride of Hull verzorgen zij onder andere dagelijks overtochten naar Engeland.

Publiekstrekkers zijn de schepen van de Koninklijke Marine, maar ook het gigantische schip aan de Parkkade, de BigRoll Baffin, wordt goed bezocht. De stormbaan van Mariniers is in trek bij de jeugd. Op het water zijn diverse demo's te zien van onder andere Koninklijke Marine, Havenbedrijf, Loodswezen, Hebo. Aan de wal zijn tentjes en kramen te bezoeken waar bedrijven en instellingen/organisaties zich presenteren maar ook demonstraties geven. Veelal zijn dit bedrijven die werkzaam zijn in het Rotterdamse havengebied. 

Opvallend maar goed is dat sommige excursies naar bedrijven in de Botlek of Europoort zijn uitverkocht. Meevaren op Tall Ships behoort ook tot de mogelijkheid, mits men maar betaald. Zo kan men aan boord van de Eendracht of Minerva. Hulpdiensten presenteren zich opnieuw met demo's op het Veiligheidsplein.

Zaterdagavond wordt de vuurwerk en lichtshow getoond. Dit wordt gedurende het artiestenprogramma vanaf de BigRoll Buffin en andere schepen afgestoken. Uit ervaring is bekend dat duizenden mensen op de kades dit gadeslaan. Waar menigeen naar uitkijkt is het optreden vanavond van Mark King's Level 42, bekend van "Lessons in Love, Running in the Family en Love Games".