Drukke nacht voor brandweer

Drukke nacht voor brandweer

In de nacht van zaterdag op zondag werd rond 03.15 uur melding gedaan van een brand in een slooppand aan de Vignolastraat. Als de brandweer ter plaatse komt komen de vlammen al uit het raam van de kelderboxen.

Wanneer de brand nagenoeg uit is mag de tankautospuit van kazerne Slotlaan die net inzetbaar is rond 03:30 uur naar het Helsingborgerf voor een voertuigbrand. De brandweer treft de auto na wat zoeken aan, brandend tegen een gevel. De brand wordt snel geblust maar de volgende melding is al weer werkelijkheid.

De tankautospuit van kazerne Metaalhof mag rond 03.42 uur naar het Bilbaohof voor eveneens een voertuigbrand. Weer staat een auto in brand en de brandweer begint een aanval met schuim omdat er enigszins wat vloeistof vrij komt. Ook een vloeistofstroom richting een rioolput wordt met zand gestopt.

Volgens buurtbewoners is er één verdachte aangehouden in verband met deze branden. Een andere verdachte kon aan de politie ontsnappen. Of deze verdachten een rol hebben bij de branden, en of de drie branden in verband staan met elkaar is niet duidelijk. De politie doet onderzoek.