Drugs, geld en munitie aangetroffen in woning in Rotterdamse Afrikaanderwijk

Drugs, geld en munitie aangetroffen in woning in Rotterdamse Afrikaanderwijk

Op woensdag 27 januari is een nog onbekende hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen en een grote hoeveelheid versnijdingsmiddelen. Drie mannen zijn aangehouden. Na binnengekomen informatie ging de politie Rotterdam en de landelijke recherche naar een pand in de Afrikaanderwijk in Rotterdam. In het pand werd een hoeveelheid cocaïne aangetroffen en een nog grotere hoeveelheid versnijdingsmiddel.

Versnijdingslocatie
De rechercheurs zagen al snel dat dit pand zeer vermoedelijk werd gebruikt om de cocaïne te versnijden met chemicaliën. In het pand werden namelijk naast het versnijdingsmiddel ook persen en chemicaliën aangetroffen. Ook werd een aanzienlijke hoeveelheid geld aangetroffen en munitie. In het pand waren drie Albanese mannen in de leeftijd van 24, 27 en 39 jaar. Zij zijn direct aangehouden. De Landelijke Recherche heeft de zaak in onderzoek. De mannen worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

Versnijden verdovende middelen
Chemicaliën zijn veel goedkoper dan cocaïne en door de chemicaliën te vermengen met de cocaïne kan je van 1 kilo pure cocaïne minstens 2 kilo maken. Men verkoopt het weer door als pure cocaïne.