Drugs en wapens in woning Nozemanstraat Rotterdam

Drugs en wapens in woning Nozemanstraat Rotterdam

Agenten die donderdagochtend afgingen op een melding van geluidsoverlast op de Nozemanstraat in Rotterdam vielen van de ene verbazing in de andere. Het resultaat: zes arrestanten, een aangetroffen vuurwapen en drie kilo verdovende middelen. Rond 01.20 uur kregen agenten de melding dat bij een woning in de Nozemanstraat zou worden gevochten en omwonenden hoorden ook veel geschreeuw. Verschillende omwonenden keken al uit het raam toen de agenten arriveerden, dus dat de ruzie met het nodige geluid gepaard was gegaan leek wel duidelijk.

Na aanbellen van agenten werd de deur geopend door een man die onder het bloed zat. Zoveel bloed zelfs dat de agenten direct de woning binnen gingen omdat het wel zeker was dat in de woning een gewonde moest zijn. Dat klopte en de gewonde persoon werd een verdieping hoger aangetroffen in de huiskamer en in het gezelschap van vier andere mannen. De gewonde man bleek een hoofdwond te hebben. Er was kennelijk een 'werkgerelateerde' ruzie geweest: in dezelfde huiskamer zagen agenten op onder andere een tafel een plastic zak met daarin (vermoedelijk) verdovende middelen en een aantal zogenaamde persen die gebruikt worden om de drugs mee te verpakken.

De zes aanwezigen zijn vervolgens aangehouden op verdenking van drugsbezit. Onderzoek zal uitwijzen wat voor stoffen het betreft. Het gaat om vijf Fransen (18, 19, 22, 28 en 31) en een Rotterdammer van 66. Daarbij komt de verdenking van verboden wapenbezit: bij een doorzoeking werd een vuurwapen aangetroffen.