Drugs en 28.000 euro in de hand op Essenlaan Rotterdam wekt argwaan bij agenten

Drugs en 28.000 euro in de hand op Essenlaan Rotterdam wekt argwaan bij agenten

Twee mannen konden hun gezicht niet in de plooi houden toen agenten langsreden. Ze bleken drugs en onverklaarbaar veel geld op zak te hebben. Dat werd dus in beslag genomen. Agenten reden over de Essenweg in de richting van de Honingerdijk in Rotterdam. Twee mannen vielen daar op door hun schichtige gedrag toen ze de politieauto zagen. De agenten vertrouwden het niet en stapten uit. 

De twee mannen liepen vervolgens richting de Essenlaan. Toen agenten vroegen hen te blijven staan gooide een van de mannen vervolgens een zakje in de bosschages. Hij probeerde ook een zwarte zak af te schermen die hij in een van zijn handen droeg. In zijn andere hand had hij een opgerold geldbiljet met zoveel cocaïne erin, dat de handschoenen van de agent ook direct onder zaten. 

28.000 euro in het handje

De zwarte zak bevatte ook een verrassing: 28.000 euro aan biljetten van bovenal 50 (461x) en 20 (247x) euro. De drugs en geld zijn in beslag genomen. De mannen van 28 (niet ingeschreven in een gemeentelijke basisadministratie) en 40-jarige Rotterdammer zijn aangehouden.