Drie verdachten aangehouden na overval

Drie verdachten aangehouden na overval

Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben dinsdag rond 11.00 uur drie mannen aangehouden. Het gaat om twee 19-jarige mannen en een 18-jarige man, allen uit Rotterdam. De drie worden verdacht van betrokkenheid bij de overval op een juwelier aan de Nieuwstraat eerder die dag.

Daarbij werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp getoond. Niemand raakte daarbij gewond. Of de overvallers daadwerkelijk iets hebben buitgemaakt is nog in onderzoek.

De daders liepen na de overval via de Kloostertuin weg in de richting van de Steegoversloot. Bij hun vlucht liepen zij langs een basisschool waar op dat moment een groot aantal kinderen buiten was. De kinderen werden door de politie naar binnen gestuurd, totdat de situatie weer veilig was. Aan hen is slachtofferhulp aangeboden.

Na de overval zijn de daders op een nog onbekende locatie in een personenauto gestapt. Vervolgens kwamen zij in de Museumstraat agenten tegen van wie één met zijn dienstvuurwapen een schot op de auto loste. Ook nu raakte niemand gewond. Bij de hoofdingang van Servicecentrum Drechtsteden werd de auto aangetroffen. Deze is in beslaggenomen. Op de Noordendijk en in de Touwslagersstraat werden de drie uiteindelijk aangehouden.

De politie werd bij het zoeken naar de daders geholpen door de bemanning van een politiehelikopter van het Korps Landelijke Politiediensten die toevallig in de buurt in de lucht was.

De recherche heeft de zaak in onderzoek en verhoort de verdachten. Ook bij de juwelier, bij de inbeslagenomen auto en de plaats van aanhouding wordt (technisch) onderzoek verricht. Het lossen van het schot door de politieagent wordt apart onderzocht.