Drie schepen Chinese marine in Rotterdam (video)

Drie schepen Chinese marine in Rotterdam (video)

In Rotterdam zijn maandagochtend drie schepen van de Chinese marine aangekomen. De marineschepen voeren zondag de Nederlandse wateren binnen en werden daarop ontvangen door het Nederlandse marineschip Zr. Ms. Holland. Vanaf dit schip werden de drie Chinese marineschepen welkom geheten. 

De drie schepen zijn welkom geheten aan de Holland Amerikakade door plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten, schout bij nacht Ben Bekkering, de Marinierskapel der Koninklijke Marine, een erewacht en ongeveer 400 in Nederland wonende Chinezen. 

De drie marineschepen van China maken deel uit van; De Escort Task Group 989 (ETG989). Zij staan onder leiding van ETG commandant, Rear Admiral ZHANG Chuanshu. De ETG bestaat uit drie schepen; LPD 989 Chang Baishan (amfibisch transportschip), AOR 890 Chao Hu (bevoorrader) en de FFG 571 Yun Cheng (fregat). 

Nederland is niet het enige land dat zij aan zullen doen. Ook bezoeken zij tijdens hun reis Frankrijk, Engeland en Duitsland. Wel is het voor het eerst dat de Chinezen met marineschepen een bezoek brengen aan Nederland. De schepen blijven tot 30 januari. 

Open dag
Op woensdag 28 januari is het marineschip LPD 989 Chang Baishan open voor het publiek. Tussen 09:00 en 11:00 uur en van 14:00 tot 16:00 uur is het schip geopend voor publiek.