Drie personen aangehouden na langdurig overlast recreatiegebied Warmond

Drie personen aangehouden na langdurig overlast recreatiegebied Warmond

De politie heeft dinsdag drie verdachten aangehouden na meldingen van langdurige overlast in recreatiegebied Koudenhoorn in Warmond. Het betreft een actie van de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente.

De politie starte na aanhoudende meldingen van bedreigingen, intimidaties en milieuvervuiling een onderzoek. Voor de zomer kreeg een aantal personen een gebiedsverbod van de gemeente, waarna het voor enige tijd rustig werd. Na het aflopen van de gebiedsverbod werd het weer onrustig in het gebied.

Het onderzoek leidde er voor dat dinsdagochtend drie personen konden worden aangehouden. Twee mannen van 22 en 23 jaar uit leiden werden in het recreatie gebied aangehouden en een 24-jarige man uit Leiderdorp werd later op de dag in Alphen aan den Rijn aangehouden. Het drietal is overgebracht naar het politiebureau en worden verhoord.

Bij de doorzoekingen op het recreatiegebied troffen agenten onder andere luchtdrukwapens en verdovende middelen aan. Ook werd er onderzoek gedaan langs de Oegstgeesterweg in Rijnsbrug, aldaar werd een boot aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig is. In diezelfde boot werden diverse vaten gevonden, de boot en de vaten zijn in beslag genomen door de politie.