Drie overvallers aangehouden in de Europoort Rotterdam

Drie overvallers aangehouden in de Europoort Rotterdam

Een casino is donderdagavond overvallen door drie gewapende mannen. Personeel en klanten zijn bedreigd. Drie verdachten zijn later aangehouden.

Op donderdag 10 december 2015 om 22.50 uur komt er bij het operationeel centrum in Middelburg een overvalalarm binnen van een speelhal aan de Noordstraat in Burgh-Haamstede. Volgens de procedure worden er verschillenden politie-eenheden naar toe gestuurd en wordt er op cruciale uitvalswegen post gevat. 

Overval
Er is daar inderdaad een overval geweest. Drie gemaskerde en gewapenden mannen kwamen de zaak binnen lopen. Ze bedreigden het personeelslid en twee klanten met hun wapens. De klanten moesten hun spullen die ze bij zich hadden afgeven en ze dwongen het personeelslid om een geldbedrag af te geven. Het drietal is daarna vertrokken, de hevig geschrokken slachtoffers achterlatend. De politie is direct een zoekactie gestart. Ook zijn er sporen veiliggesteld door medewerkers van de afdeling Forensisch Technische Opsporing.

Verdachten aangehouden
Om 24.00 uur zien agenten in de richting van Rotterdam een auto rijden die de aandacht trekt. Er zitten drie mannen in. Na een korte achtervolging, en met hulp van een vrachtwagenchauffeur die de auto aanwijst als de agenten hem even kwijt zijn, lukt het om de auto tot stilstand te krijgen op de Markweg in Europoort Rotterdam. Daar worden de drie inzittenden door middel van de uitpraatprocedure op een voor iedereen veilige manier uit hun auto gehaald. Ze worden geboeid en afgevoerd naar een bureau. Tijdens de procedure wordt door een agent een waarschuwingsschot gelost omdat één van de verdachten niet correct meewerkte. In en om de auto liggen spullen die erop wijzen dat de mannen wel eens iets te maken kunnen hebben met de eerder gepleegde overval. De auto wordt in beslag genomen en de spullen worden veiliggesteld. De mannen komen uit Vlissingen(27 jaar oud) en uit Middelburg(29 en 31 jaar oud)

Samenwerking en heterdaadkracht
De meeste boeven worden gepakt direct nadat ze een misdrijf plegen. Het is dus van belang dat een operationeel centrum en de verschillende surveillance-eenheden snel en adequaat reageren na een misdrijf. De goede samenwerking tussen de meldkamers onderling en de koppeling van de computersystemen, in dit geval van de meldkamer Zeeland en de meldkamer Rotterdam, heeft er ook voor gezorgd dat deze verdachten op heterdaad, dus kort nadat het misdrijf was gepleegd, aangehouden konden worden. Het onderzoek naar de betrokkenheid van deze verdachten bij de overval is in volle gang.