Drie lichtgewonden bij aanrijding tussen stadsbus en auto Koninginneweg Rotterdam

Op de Koninginneweg in Rotterdam heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een stadsbus en auto met Pools kenteken. Daarbij zijn beide inzittenden van de auto en één passagier van de bus lichtgewond geraakt. De bestuurder van de auto verkeerde onder invloed en is aangehouden.

Meerdere eenheden van de politie, een ambulance en de brandweer kwamen ter plaatse vanwege het ongeval. De gewonde personen werden in de bus door ambulancepersoneel aan hun verwondingen behandeld.

Vermoedelijk kwam de rode auto van rechts uit de Adriaan de Jongstraat. Het ongeval vond plaats op een gelijkwaardige kruising. Volgens een getuige reed de auto met hoge snelheid waardoor de bus niet op tijd meer tot stilstand kon komen. De auto tolde vervolgens voor de bus en kwam achterstevoren aan de linkerkant tot stilstand.

Om achter de exacte toedracht van het ongeval gekomen wordt door de politie met getuigen gesproken. Ook zullen op een later moment de beelden die gemaakt zijn door de camera's van de bus worden teruggekeken.

Vanwege het ongeval is de Koninginnelaan dicht tussen de Hendrik van Winkelhofstraat en de Kruisherenstraat. Vanwege die afsluiting is op buslijnen 83, 183 en 283 een omleiding ingesteld.

lNfvIt.jpg

zs1q2N.jpg

vHcEjE.jpg

tMCGsV.jpg

tOpGcO.jpg

SPeRWD.jpg

QrJKJp.jpg