Drie keer dronken de weg op

Drie keer dronken de weg op

Een 52-jarige vrouw uit Maassluis is door de politierechter veroordeeld voor het rijden onder invloed. De automobiliste heeft een werkstraf van zestig uur en een rijontzegging van tien maanden opgelegd gekregen.

De vrouw was al twee keer eerder met drank op achter het stuur aangehouden. In oktober vorig jaar klapte ze op de kruising van de Rozenlaan en het Oleanderpark, vlakbij haar huis, op de verkeerde weghelft op een tegenligger. ,,Ik weet me er niks meer van te herinneren. Ik moet even helemaal weggeweest zijn,’’ vertelde ze. Als door een wonder kwamen de twee 18-jarige zusjes uit de andere auto er met slechts blauwe plekken en gekneusde ribben vanaf. Hun auto was total loss.

De Maassluise bleef volhouden dat zij een flauwte had gekregen vlak voor de botsing. Maar destijds werd in haar bloed drieëneenhalf keer de toegestane hoeveelheid alcohol aangetroffen.

De officier van justitie verweet de automobiliste niet alleen het leven van zichzelf, maar ook dat van anderen in de waagschaal te hebben gesteld door te gaan rijden zonder daartoe capabel te zijn. De vrouw moet een schadebedrag van 5000 euro aan de gedupeerden betalen.