Drie doden en vijf gewonden bij schietpartij 24 Oktoberplein Utrecht

Drie doden en vijf gewonden bij schietpartij 24 Oktoberplein Utrecht

Bij een schietpartij op het 24 Oktoberplein in Utrecht zijn maandagochtend meerdere personen gewond geraakt. Na de schietpartij zouden meerdere schutters op de vlucht zijn geslagen in een rode Renault Clio. De politie houd rekening met een terroristisch motief, maar ook andere motieven staan open.

Als gevolg van de schietpartij is het dreigingsniveau verhoogd naar het hoogste niveau 5. In de directe omgeving van het 24 Oktoberplein werd door de DSI een pand omsingeld op de Trumanlaan, wat de exacte beweegredenen hier was is niet bekend. 

Later op de middag werd bekend dat er bij de schietpartij drie doden en negen gewonden zijn gevallen, later stelde de politie het aantal gewonden bij naar vijf. De politie is in Utrecht massaal aanwezig en heeft op diverse locaties onderzoek gedaan.

Rond 18.30 uur werd op de Oudenoord, enkele honderden meters waar de vluchtauto van de schutter is gevonden, de verdachte door een zwaarbewapend arrestatieteam aangehouden in een woning. Direct kwam na de arrestatie een groot rechercheteam ter plaatse om onderzoek te doen in de woning. Later zouden nog twee aanhoudingen volgen, of die verdachten in verband worden gebracht met de aanslag, is overigens niet zeker. Een eenmansactie is niet uit te sluiten.