UPDATE | Drie doden bij vermoedelijk frontale aanrijding Groene Kruisplein Rotterdam (video)

Bij een vermoedelijk frontale aanrijding op het Groene Kruisplein in Rotterdam zijn drie personen, onder wie een 7-jarig meisje, om het leven gekomen. De bestuurder van de andere auto is aangehouden. De ravage is groot.

Even voor 6 uur werden hulpdiensten massaal gealarmeerd nadat twee voertuigen met elkaar in botsing kwamen. Zes ambulances, drie brandweerwagens, meerdere eenheden van de politie en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Daarbij werd opgeschaald naar het sein 'middel hulpverlening'. De hulpdiensten hebben getracht de levens van meerdere personen te redden. Voor drie slachtoffers mocht hulpverlening niet meer baten. De politie maakte later op de dag bekend dat het om een 7-jarig meisje en 35-jarige vrouw uit Spijkenisse en een 36-jarige man uit Helmond gaat.

Een 28-jarige man uit Den Haag, de zwaargewonde bestuurder van de andere auto, is aangehouden in het ziekenhuis. Hij wordt onder andere verdacht van rijden onder invloed en het veroorzaken van een dodelijk ongeval. Uit onderzoek blijkt inmiddels dat hij door rood reed en met een hoge snelheid reed op het moment van het ongeval.

De forensische opsporing - team verkeer verricht onderzoek naar de toedracht van de aanrijding, die plaats vond aan de voet van een afrit van snelweg A15. Het Groene Kruisplein was volledig afgesloten voor verkeer.

gqujQW.JPG

N45eNx.jpg

IbOzHc.jpg

NPZDqr.JPG

RxwpNK.JPG

FoGxs2.JPG

hB45Ve.jpg