Drie automatische vuurwapens van straat geplukt in Rotterdam-Zuid

Drie automatische vuurwapens van straat geplukt in Rotterdam-Zuid

Met een stevige integrale aanpak werkt de politie dagelijks aan een veiligere samenleving. Controles op bedrijventerreinen, direct doorpakken na een tip over vuurwapenbezit en het aanpakken van de drugscriminaliteit zijn hier onderdeel van. De politie zet vol in op de strijd tegen vuurwapens. In het afgelopen jaar vonden meerdere dodelijke schietpartijen plaats waar zware criminaliteit achter schuilgaat, met name drugscriminaliteit.

Drie automatische vuurwapens van de straat in Rotterdam Zuid
In nog geen week tijd zijn in Rotterdam-Zuid drie automatische vuurwapens van straat gehaald.

Preventief fouilleren
Het eerste automatische vuurwapen, een Uzi, trof de politie op woensdag aan tijdens een actie preventief fouilleren op de Carnisselaan. Een 32-jarige Rotterdammer droeg een automatisch vuurwapen onder zijn jas en een volle patroonhouder in zijn broekzak. Het arrestatieteam doorzocht direct die avond de woning van de verdachte. Dat leverde nog meer munitie op. De verdachte is vrijdag voorgeleid.

Opsporingsonderzoek
Een tip over vuurwapenbezit resulteerde de afgelopen dagen in de aanhouding van drie verdachten. Naar aanleiding van een tip over een onderlinge ruzie waarbij vermoedelijk vuurwapens in het spel waren controleerde het arrestatieteam donderdag de auto van een 21-jarige Rotterdammer. In de auto en ook tijdens een doorzoeking in zijn woning werd niets aangetroffen. Echter in de woning aan de Hyacintstraat van de andere betrokkene is een automatisch vuurwapen en een kogelvrij vest aangetroffen. De politie arresteerde de 27-jarige eigenaar.

Onderzoek
Uit nader onderzoek kwam een de derde verdachte naar voren, een 28-jarige Rotterdammer. Een geluidsdemper voor vermoedelijk een automatisch vuurwapen is in de woning van deze verdachte aangetroffen. Daarnaast nam de politie ruim een kilo vermoedelijke hard drugs en versnijdingsmiddelen in beslag. De drie verdachten zitten allen nog vast.

Na een opsporingsonderzoek is dinsdagochtend het derde automatische vuurwapen in beslag genomen, in een woning aan de Beijerlandsestraat. Naast het vuurwapen zijn 3 volle mitrailleurpatroonhouders en enkele lege aangetroffen. De eigenaar een 31-jarige Rotterdammer is aangehouden.

153 kilo grondstof voor drugs in beslag genomen
In een vrachtwagen aan de Kaasmakerstraat in Hoogvliet is afgelopen week 153 kilo grondstof voor synthetische drugs in beslag genomen. Agenten stelden na een tip een onderzoek in, in de directe omgeving van een pand aan de Kaasmakerstraat. Daar troffen zij een vrachtwagen aan met een 36-jarige Poolse bestuurder. De inhoud van de vrachtwagen is onderzocht. De agenten troffen daar 153 kilo MDMA aan met behulp van een speurhond van de Douane. De hond is getraind op het vinden van drugs. Van de grondstof kan xtc worden gemaakt. De Pool is aangehouden, zijn voertuig en de lading zijn in beslag genomen. Het pand waar de vrachtwagen voor stond is ook doorzocht. Daar is niets aangetroffen. Het onderzoek naar de herkomst van de grondstof wordt voortgezet.