Drie arrestaties na schietpartij Huygensplantsoen Ridderkerk (video)

Drie arrestaties na schietpartij Huygensplantsoen Ridderkerk (video)

Woensdagavond kwam op de meldkamer een melding binnen van een schietpartij in Ridderkerk. Agenten die direct naar de locatie reden, het Huygensplantsoen, vormden een groot plaats delict om een flat. Er is een onderzoek opgestart om meer duidelijk te krijgen wat er zich heeft afgespeeld. 

Bij het plaats delict is een voertuig achtergelaten van een nog onbekend persoon, een tweede voertuig is na de schietpartij vertrokken. De politiehelikopter zoekt mee met de grondeenheden naar deze auto. Een explosievenhond verricht onderzoek naar een mogelijk achtergebleven vuurwapen. De Forensische Opsporing ontfermt zich over de achtergebleven sporen.

Er raakte niemand gewond tijdens het schieten. Wel heeft de politie drie mannen aangehouden en gearresteerd.

Update (3-3-2016)
Al snel konden agenten een 28-jarige Dominicaan aanhouden. Bij een onderzoek in de omgeving trof de politie even later de overige twee mannen aan die voldeden aan de beschrijving van de getuigen. Het bleek te gaan om een 32-jarige en een 35-jarige man uit de Dominicaanse Republiek. Bij de fouillering bleken zij respectievelijk ruim 2500 en 1750 euro op zak te hebben.